Bayer

Sydänpotilaiden kuntoutus

Mistä sydänpotilaiden kuntoutuksessa on kyse? Miksi kuntoutukseen kannattaa hakeutua? Raila Sulasalmi Etelä-Suomen Sydänpiiristä vastaa.

 

Oman terveyden pettäminen on aina kova paikka, mutta yksin ja neuvottomaksi ei tarvitse jäädä. Asianmukainen kuntoutus on oleellinen osa toipumista ja auttaa palauttamaan luottamuksen elämään. Raila Sulasalmi Etelä-Suomen Sydänpiiristä kannustaakin kaikkia sydänpotilaita hakeutumaan kuntoutumiskurssille. Varsinkin tuoreen diagnoosin saaneille kurssi on tärkeä apu muuttuneessa elämäntilanteessa.

 

Kursseja löytyy erilaisten teemojen ympäriltä – valittavissa on esimerkiksi liikuntaan, ruokavalioon tai mielialaan painottuvia kursseja. Kuntoutuksia järjestetään säännöllisesti ympäri Suomen, ja Sydänliiton kuntoutuskalenterista voi etsiä itselleen sopivimman vaihtoehdon.

 

Kursseilta tullut palaute on Sulasalmen mukaan ollut erittäin myönteistä. Tärkeimmäksi seikaksi on noussut kurssitovereilta saatu vertaistuki. Kun pääsee puhumaan kokemuksistaan muiden samassa tilanteessa olevien kanssa, voi saada aivan uudenlaista perspektiiviä omaan sairauteen. Myös se, että saa asiantuntevaa tietoa omasta sairaudestaan usein lieventää pelkoa ja epävarmuutta.

 

Raisa Sulasalmi

Jaa: